Fakta om spil…

– læs mere om ludomani og se de afslørende tal

Fakta er at i Danmark spiller vi hvert år for mellem 45-50 milliarder kr., og det skønnes at der er langt over 100.000 mennesker med spilleproblemer.

Spil er overalt – i supermarkedet, kiosken, på tv og på nettet. Det er lige ved hånden, bogstavelig talt, døgnet rundt. Netop tilgængeligheden af spil og spillesteder, er en af de faktorer, som har betydning for risikoen i forhold til at udvikle et spilproblem. Jo større tilgængelighed, jo større risiko.

Vi ved også at mange udsendte fordriver tiden med spil og at en del udsendte tager flere hold.

Ludomani kaldes også for spilleafhængighed og handler udelukkende om gevinstgivende pengespil. Spil har en stemningsændrende effekt, som kan være stærkt vanedannende, og det er en af grundene til, at man kan få problemer med det.

Fakta er at ludomani typisk udvikler sig fra at være uproblematisk spil til risikospil og videre til problemspil, hvor det i sidste kan ende med at blive til ludomani. Dette tager typisk flere år, men for nogle går det hurtigere. Ludomani kan have mange alvorlige konsekvenser, både for spilleren og de pårørende. Det kan gå hårdt ud over uddannelse, job, familie, venner, selvagtelse mv.

Derfor er det vigtigt, at sætte ind så tidligt som muligt og før spillet udvikler sig til ludomani. En anden grund er, at der er kommet så meget spil.

Behandlingen af ludomani er gratis og anonymt for alle, så man kan altid kontakte os, hvis man har nogle spørgsmål eller søger råd.

Kontakt os for en gratis samtale

  • Hjælp til at stoppe din spilleadfærd
  • Gratis behandling og rådgivning
  • Behandling centralt i København

Ring på 33 21 73 00

Forskellige grader af spilleaktivitet:

Uproblematisk spil/tilfældigt
Her opleves spil udelukkende som underholdning, og der bruges ikke meget tid eller penge på det. Det er tilfældigt, hvornår der spilles.

Risikospil/ rutine
Spillet er blevet en fast aktivitet, hvor der bruges flere penge og mere tid på at spille og planlægge det. Der er måske oprettet en spillekonto. På hobbyplan.

Problemspil
Spillet er begyndt at give problemer. Der bruges lidt for meget tid og penge på det. Økonomien presses måske til grænsen og nogen gange over. Måske opleves spillet ikke længere som noget, der bare vælges for sjov, men som noget man er nødt til at gøre. Måske begynder familien at reagere, fordi spilleren er fraværende og humørsvingende.

Ludomani/ spilleafhængighed
For ludomanen er spillet blevet en altdominerende aktivitet, der griber ind i alle aspekter af livet. Familie, job, uddannelse, venner og tidligere aktiviteter tilsidesættes. Ludomanen vil være optaget af at vinde det tabte tilbage og kan ikke stoppe eller begrænse spillet. Konsekvenserne bliver uoverskuelige.

Gode grunde til at tage kontakt

GRATIS behandling og rådgivning

Anonym kontakt

Uforpligtende indledende samtale

Danmarks største dagbehandlingscenter

Ring 33 21 73 00

Send os en besked

Er du pårørende

Pårørende har ofte også brug for hjælp!

Ofte vil du som pårørende føle dig efterladt ensom med konsekvenser, følelser og bekymringer, som du ikke helt ved hvad du skal stille op med.